Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Снимка: borovets-bg

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира той.  

Страната ни отбелязва ръст на редица пазари, сред които са тези на Великобритания и Израел. Добрите резултати се дължат на рекламата и на факта, че в Западна Европа много са се повишили цените, докато у нас те не са толкова високи.  

Илин Димитров каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, както и запазване на ставката от 9% ДДС. Това обаче ще зависи от Народното събрание при гласуването на държавния бюджет.

БНР подкасти:

Още от категорията

Камен бряг вече предлага на туристите и астрономическа обсерватория

Автоматизирана астрономическа обсерватория с купол бе открита в двора на кметството в с. Камен бряг. Телескопът е с 360° обхват и дигитална камера за заснемане на небесните обекти. Обсерваторията е изградена по проект „Съвместен отворен прозорец към..

публикувано на 30.07.23 в 16:10

Къмпинг у нас предлага почивка на самообслужване

На къмпинг в Пловдив? Вероятно ви звучи странно, но древният град в западната част на Горнотракийската низина предлага и тази възможност за любопитните да се запознаят с неговото богато културно-историческо наследство. Изненадите за тях, обаче, не..

публикувано на 29.07.23 в 11:25
Арт фест с. Горна Липница

Министерството на туризма започва кампанията “Моето лято в България”

“Моето лято в България” е кампания на Министерството на туризма, която насърчава туристите да снимат любимото си място за почивка у нас. Предложенията ще излязат на фейсбук страницата на ведомството и събралите най-много харесвания кадри ще бъдат..

публикувано на 28.07.23 в 13:33