Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Снимка: borovets-bg

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира той.  

Страната ни отбелязва ръст на редица пазари, сред които са тези на Великобритания и Израел. Добрите резултати се дължат на рекламата и на факта, че в Западна Европа много са се повишили цените, докато у нас те не са толкова високи.  

Илин Димитров каза още, че е предложил компенсации и таван на тока и газа за бранша, както и запазване на ставката от 9% ДДС. Това обаче ще зависи от Народното събрание при гласуването на държавния бюджет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10

Вижте кои исторически места да посетите навръх Националния празник на България

Над 6 хиляди българи ще се изкачат на паметния връх Шипка на 3 март, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България. Други 25 хиляди наши сънародници пък ще използват почивните дни покрай Националния празник – 3 март , за да посетят..

публикувано на 02.03.24 в 05:30