Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма грях в тишината" пее Графа в новата си песен

Снимка: facebook.com/Grafa.Official

"Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви." Верен на тези свои думи, Графа поднася на почитателите си нов аранжимент на една красива песен, която изпълняваше преди години. Тя се нарича "Грях", макар че в текста звучи: ˮО, сън мой бял, няма грях в тишината…"

Автор на музиката и аранжимента е Владимир Ампов – Графа, той изпълнява и партията на пианото. Сред професионалистите, работили върху песента, виждаме и името на Румен Бояджиев – син в качеството си на оркестратор, както и DropDown Community – един прекрасен камерен оркестър, съставен от млади музиканти.

Ето какво е написал един от най-талантливите ни поп певци под официалното видео песента: "Когато композирам си представям картини, светове, образи… Исках да направя "Грях" изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удовлетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05