Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:

Още от категорията

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал..

публикувано на 28.05.23 в 09:10

С лодка по Амазонка, пикник на Малдивите – рибарите в Никопол развиват и туризъм

Разходка с моторна лодка по Дунав, наблюдение на редки видове птици, посещение на безлюдни острови, пикник сред дивата природа или просто слънчеви бани на плажа – Никопол се наложи като дестинация за приключенски туризъм. Наближи ли пролетта, градът се..

публикувано на 25.05.23 в 11:20

Летният туристически сезон официално открит

Служебният министър на туризма Илин Димитров откри официално в морския курорт “Св. св. Константин и Елен а” летния туристически сезон. Той прогнозира повишаване на броя на гостите между 5 и 7 процента в сравнение с рекордната за сектора 2019 г...

публикувано на 21.05.23 в 14:16