Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:

Още от категорията

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма.  П рез новия сезон..

публикувано на 27.09.23 в 14:18