Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Рилски манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна.

Силен интерес има към автобусните екскурзии до Бургас и Варна. Студентите предпочитат тридневен отдих в Банско, а групи пенсионери се организират да посетят българските манастири. Наред с всичко това много са и индивидуалните туристи, които залагат на разходка, пазаруване и СПА почивка у нас.

“След две години пандемия гърците желаят да използват хубавото време и празничните дни за кратък отдих от Дубай до Банско”, коментират туристическите агенции най-продаваните дестинации.

БНР подкасти:

Още от категорията

Празник на Витоша по повод 128 години туристическо движение в България

В Деня на туризма България чества 128 години от началото на организираното туристическо движение в страната. По традиция празникът се провежда на близката до столицата ни планина Витоша, където на 27 август 1895 г. е осъществено първото масово..

публикувано на 27.08.23 в 05:15

Колкото повече, толкова по-добре – изискванията към къщите за гости в България се променят

Почивка на море или на планина, но не в хотел, а в къща за гости, където се чувстваш почти като у дома. Това лято българи и чужденци масово преоткриват малките радости на живота, сред зеленина и спокойствие на крачка встрани от пренаселените..

публикувано на 23.08.23 в 10:55

Природните богатства на резервата "Юлен" в Пирин

В разгара на август, Банско е пълен с туристи. Курортният град е предпочитан като лятна дестинация, заради зеленината, чистия въздух и най-вече възможностите за пешеходни преходи в Пирин . Освен като водещ ски център в тази част на Балканите,..

публикувано на 22.08.23 в 10:30