Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

Есенни пейзажи от Копривщица

Копривщица е малък град, разположен в Същинска Средна гора по поречието на р. Тополница, забележителен и уникален исторически резерват.

С калдъръмените си улички, боядисаните в ярки цветове къщи с просторни чардаци и големи стрехи и високопланинска природа, тя пленява със своята неповторимост. През уикендите градчето се изпълва с туристи от цяла България, а есенно време впечатлява с прекрасни цветове на дърветата, миризма на пушек от комини и невероятни гледки. 

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Село Ягодина – панорамна площадка "Орлово око"

Изумителна гледка се разкрива от панорамна площадка "Орлово око" в Родопите. Популярната атракция представлява платформа, която се намира на скала над село Ягодина, с надморска височина над 1500 м. Вижте още: Да се загубиш в..

публикувано на 21.08.23 в 10:51

На морето

В разгара на летния сезон най-желана е почивката на брега на морето, за която почти всяко българско семейство се стреми да отдели време и средства.  Българското Черноморие предлага различни възможности за отдих, спортни активности,..

публикувано на 28.07.23 в 12:36
Скаловитски водопад

На хладина край водопада

В горещите летни дни ниските части на Рила планина предлагат прохлада и красиви гледки на туристите. Ако сте в района на село Костенец, можете да се разходите по Екопътека "Скаловитски водопад" с дължина около 5 км, която води началото си от..

публикувано на 20.07.23 в 11:08