Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа

Боровец
Снимка: БГНЕС

България официално е най-евтиното място за каране на ски в Европа, според последното проучване на Post Office Travel Money, цитирано от британския вестник Daily Mail. 

Боровец и Банско са двата най-добри курорта, посочва изданието: "Очаквайте подходящи за средно ниво скиори писти с красиви склонове, оградени с дървета. Нощният живот е оживен, като и двата курорта предлагат добри ресторанти и барове".

В България се очаква ръст от 15% на британските туристи през предстоящия зимен сезон, като Великобритания е сред най-големите пазари за българските ски курорти. 

Банско и Боровец предлагат най-ниските цени за зимния сезон в Европа.


БНР подкасти:

Още от категорията

Вандали унищожиха част от дюните на плажа в Несебър

Неизвестни извършители са унищожили част от екзотичните дюни в морския курорт Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Пясъчните хълмове на южния плаж са били разорани най-вероятно с багер. “ По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по..

публикувано на 28.01.23 в 16:27

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като..

публикувано на 23.01.23 в 18:12

България е сред търсените туристически дестинации на изложение в Мадрид

България участва в международно туристическото изложение FITUR в Мадрид (18-22 януари). То е насочено към масовия туризъм, а испанската столица традиционно е домакин на едно от най-значимите събития в туристическия сектор в световен мащаб...

публикувано на 19.01.23 в 13:16