Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Малко повече джаз …

Снимка: Светослав Евгениев

Everybody Needs a Little More Jazz (Всеки се нуждае от малко повече джаз) – това е мотото, което са избрали за предстоящия си концерт певицата AnaBella – Ана Топалова и композиторът Минко Ламбов.

ˮТова е подарък за всички ценители на елегатното, красивото, изящното и дълбоко усещане, с което ни дарява класическият джаз, облечен в оркестрово звучене“ – споделят музикантите.

Събитието е на 5 декември, в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". В изпълнение на оркестър Симфониета ˮСофия“ и Джаз формация ˮСофия“ ще прозвучат пиеси от Коул Портър, Чик Кърия, Дейв Брубек, Телониъс Монк, Стинг, както и авторски песни на Минко Ламбов и Ана Топалова. Гост-солист е известният джаз тромпетист Венцислав Благоев.

Снимки: Светослав Евгениев

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Световна премиера на радиооперата “Синьото пиано” в Първо студио на БНР

Радиооперата “Синьото пиано” на Албена Петрович-Врачанска ще има своята дълго чакана световна премиера на 3 май, в Първо студио на Българското национално радио, в рамките на Международния фестивал “Софийски музикални седмици”. Заглавието на творбата е..

публикувано на 02.05.23 в 15:18

Песента "Пеперуга" е вдъхновена от фолклорен ритуал за дъжд

Един от българските народни обичаи – Пеперуда – представлява обреден ритуал за  призоваване на дъжд , провеждан през пролетта и лятото, на определени дати или в период на засушаване. В различни райони на България е известен с различни имена като..

публикувано на 02.05.23 в 10:15

Рим и Маракеш вдъхновяват Тони за песента „Приятелство“

Преди повече от две десетилетия Тони завладя ефира с хитовете си, останали емблематични за българската музикална сцена в началото на новото хилядолетие. Последните години тя е тук с нова музика – все така мелодична, но с различно звучене. "Все пак..

публикувано на 28.04.23 в 09:55