Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Знаците в новата песен на Innerglow

Снимка: YouTube

"Знак" се нарича песента, която ще чуем през следващите минути. Тя е на Innerglow – една млада, но вече утвърдила се като любима група на новите поколения. И, подобно на заглавието си, наистина е знакова за младите музиканти. Година след премиерата на дебютния си албум Satellites, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей Христосков се завръщат с новия си сингъл, в който са заложили няколко изненади. Продължавайки да смесват поп и рок с електроника, в "Знак" те са поканили двама нестандартни гост-музиканти, които добавят и фолклорно звучене – певицата Lyrra и гайдаря Мартин Лямов. Песента е знакова и с факта, че групата за първи път се представя с текст на български език.

"Дай ми знак отвъд безкрая. И дай ми път, за който мечтая, и дай ми шанс да си призная, че нещо се ражда в мен…"

Редактор: Албена БезовскаОще от категорията

"Ерген Деда" – ново етно приключение с Нина Николина

Певицата Нина Николина отдавна е позната с представянето на български народни песни в осъвременен вариант, събрани в няколко албума. "Ерген деда" е най-новият, трети сингъл от втория концертен албум на Нина Николина "Jazz & Traditions Vol.2"...

публикувано на 02.11.23 в 10:15

"Няма бивши хъшове" – напомнят ни актьорът Валери Йорданов и No More Many More

Самородни, широкоспектърни и винаги свободни, No More Many More са научили много за десетилетие на българската музикална сцена, но едно е сигурно – алтернативната група не прави компромиси със стила си, запомнящите се мелодии и силни текстове изцяло..

публикувано на 01.11.23 в 10:15

Царибродският народен оркестър с първи концерт в БНР

Царибродският народен оркестър ще направи своята концертна премиера в Първо студио на БНР на 30 октомври, понеделник, от 19.00 ч. В навечерието на Деня на народните будители (01/11) и Деня на Западните покрайнини (08.11) сънародниците ни от..

публикувано на 27.10.23 в 17:00