Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Знаците в новата песен на Innerglow

Снимка: YouTube

"Знак" се нарича песента, която ще чуем през следващите минути. Тя е на Innerglow – една млада, но вече утвърдила се като любима група на новите поколения. И, подобно на заглавието си, наистина е знакова за младите музиканти. Година след премиерата на дебютния си албум Satellites, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей Христосков се завръщат с новия си сингъл, в който са заложили няколко изненади. Продължавайки да смесват поп и рок с електроника, в "Знак" те са поканили двама нестандартни гост-музиканти, които добавят и фолклорно звучене – певицата Lyrra и гайдаря Мартин Лямов. Песента е знакова и с факта, че групата за първи път се представя с текст на български език.

"Дай ми знак отвъд безкрая. И дай ми път, за който мечтая, и дай ми шанс да си призная, че нещо се ражда в мен…"

Редактор: Албена БезовскаОще от категорията

"Още малко" - Руши Видинлиев се завръща с нов проект

Руши Видинлиев се завръща с нова песен. Класически летен хит, " Още малко" е по музика на Денис Попстоев и Руши, аранжимент - Денис, текст - Руши. Едно от най-емблематичните имена на родната музикална сцена в началото на новото..

публикувано на 22.08.23 в 10:15

На "Море" с Funkilicious

Funkilicious е млада група от седем музиканти и приятели. Както може да се предположи от името на групата, те свирят предимно фънк, подсилен от брас секция. Макар първата им публична изява да датира от началото на 2022 г., благодарение на ведрата и..

публикувано на 21.08.23 в 10:15

"Нека да е лято"

"Нека да е лято", казваме си в сезона на почивки и забавления. Песента "Нека да е лято" на "Акага" по музика и текст на Краси Куртев от групата вече 11 години ни зарежда с положителни емоции. За над три десетилетия доайените на фънк фюжън..

публикувано на 18.08.23 в 10:15