Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР ни подарява "Бяла Коледа"

Снимка: Биг бенд на БНР

Дни преди рождественските празници Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев кани своите почитатели на концерта, озаглавен "Бяла Коледа". Събитието е на 23 декември от 20.00 часа в Sofia Live Club. Ще чуем любими коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни в изпълнение на джаз вокалистите Милица Гладнишка и Павел Терзийски.

Познаваме Милица като актриса и певица, която със зашеметяващото си присъствие завладява всяка сцена, била тя театрална или музикална. Умело смесвайки жанровете, владееща актьорско майсторство, оперно и джаз пеене, нейните виртуозни импровизации и блестящо чувство за хумор я утвърждават като желан гост-изпълнител в редица проекти на някои от най-добрите български музиканти.

Милица Гладнишка и Павел Терзийски
Павел Терзийски е също многоспектърен творец, известен с новаторските си вокални експерименти. Автор на три самостоятелни албума и съавтор в още няколко съвместни проекта, композитор на театрална и филмова музика, неговите търсения го отвеждат до колаборации с много от най-интересните и значими български джаз музиканти.

Без значение дали времето навън е снежно, на 23 декември оркестърът и двамата артисти ни обещават "Бяла Коледа" с много празнично настроение.

А дотогава оставаме с Милица Гладнишка, Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и песента "Синьо". Това е една от най-популярните песни на композитора Иван Стайков. Създадена е в началото на 60-те години на м.в. Текстът е от Борис Априлов.

Снимки: Биг бенд на БНР



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Всичко е било за добро" - първи дует на Михаела Филева и Дара Екимова

С предчувствие за пролет, две от най-актуалните дами в съвременната българска музика – Михаела Филева и Дара Екимова – подаряват на своите почитатели обща песен. Освен че в нея гласовете им за първи път звучат заедно, те са и автори на "Всичко е било..

публикувано на 08.03.24 в 10:15

Концерт на Лили Иванова в зала "Флаже" обединява българската общност в Белгия

След десетгодишна пауза примата на българската поп музика Лили Иванова отново ще изнесе голям концерт в Брюксел. Събитието е на 6 март, от 20:00 часа местно време, в легендарната зала "Флаже" на белгийската столица и е под патронажа на българския..

публикувано на 06.03.24 в 04:30

"Дай ми любов" събира Християна Дънкова и Кристиян Янкулов в дует

Двама млади, но вече добре познати изпълнители – Християна Дънкова и Кристиян Янкулов – представят първата си съвместна песен "Дай ми любов". Посветена на любовта, която днес все по-рядко срещаме в чистата ѝ форма,  "Дай ми любов" е красива поп балада..

публикувано на 05.03.24 в 10:55