Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Out of Muse представя дебютния си албум

4
Снимка: Facebook / Out of Muse

Out of Muse обединява Борислава Йорданова (вокал), Радослав Маринчев (китара), Снежанка Борисова (бас китара) и Николай Станев (барабани), които отбелязват една година от сформирането на състава със своя дебютен албум. Нарекли са го "Твоето име", по една от песните в него. А те са общо седем и са на български език, независимо че името на групата е на английски. Автори на всички песни (музика и текст) са четиримата изпълнители.

ˮНарекохме групата Out of Muse, защото нямаме конкретна муза, вдъхновението ни идва отвсякъде - от хората около нас, от работата ни заедно... А и не чакаме, дори в онези периоди, когато сме "пресъхнали" откъм идеи, а действаме. Дори един от нас да няма вдъхновение, то друг от групата ще го предизвика и творческият дух се появява"  – споделя за Радио България Борислава, вокалистката на групата. Тя е завършила НМУ "Любомир Пипков" с народно пеене, продължава в НМА ˮПанчо Владигеров“, добавяйки композиция като специалност, а в момента прави магистратура по музикален мениджмънт. Преди време тя беше сред сътрудниците на Радио България и написа няколко много интересни материала за аудиторията ни.


Останалите във формацията също се занимават професионално с музика, а Николай паралелно учи право. И четиримата участват в различни по характер проекти, което обогатява звученето на песните им, в които има фънк, етно, блус и дори метъл влияния. Албумът ˮТвоето име“ е издаден с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и от няколко дни е публикуван във всички музикални платформи. На живо ще бъде представен на 14 декември в столичен клуб. Групата ще изпълни и някои от най-новите си песни, които предстои да бъдат издадени в началото на следващата година. Сега за вас избираме "Вина" – едно от заглавията в "Твоето име", новия албум на група Out of Muse.

Снимки: предоставени от участниците

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05