Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

No More Many More и техният “Човек от слама”

Снимка: Facebook/ No More Many More

Алтернативната рок група No More Many More отдавна е напуснала анонимната категория “много други“, както шестимата обещават още с избора на името си. Музиката им е силно разпознаваема с умело вплетените хип-хоп елементи и социално ангажираните текстове на фронтмена Методи Кръстев, които привлякоха вниманието ни още с дебютния албум, озаглавен “По един или друг начин“. С втория – “Не и този път“ – продължиха да ни интригуват с развитието си, а с третия “Помогни ми“ затвърдиха заслуженото си място сред най-значимите съвременни български рок банди.

Дни преди края на годината No More Many More представят четвърти сингъл от този албум – “Човек от слама“. Песента е създадена с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Видеото представлява визуализация на изключително интересната техника на рисуване със сол. Негов автор е Денис Алиев, който рисува солени и стъклени портрети и е фен на групата и музиката ѝ.

“Човек от слама“ бележи нов период за групата. В тази песен премиера в състава на No More Many More прави басистът Гриша Георгиев. Неговият култов статус идва още от групите Matakka/Портокал, Dokle&Greesh, доскоро беше част от пауър триото Saint Electrics, а напоследък се изявява и със соловия си проект GREESH. Така името му се добавя към останалите от No More Many More, а те са: Методи Кръстев - вокали и китара, Радослав Гергов - вокали и ударни, Влади Иванов – ударни, Камен Александров – китара, и Мартин Стоянов - Martist, клавири.



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10