Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По-добрата Коледа" с Поли Генова

Много обичаме Коледа и с екипа ми жадувахме да направим нова българска музика, свързана с тези прекрасни празници, сподели певицата пред Радио България

7
Снимка: Facebook / Poli Genova

Една от любимите български изпълнителки, Поли Генова е сред най-успешните артисти у нас. На сцената е от ранна детска възраст – като част от Детска вокална група "Бон-Бон", по-късно с тийнейджърското трио LaTiDa. Поли е най-излъчваният изпълнител в българския ефир за 2021 г. с хитовете си Last Night и No More. През 2016 г. спечели престижното четвърто място на "Евровизия", а песента If Love Was a Crime, с която участва тогава, се превърна в европейски хит.

Преди дни излезе новият ѝ албум, който се нарича "По-добрата Коледа". Той съдържа 10 коледни песни, някои от тях са дуети с известните български звезди Орлин Горанов, Любо Киров, Орлин Павлов и Прея, които взеха участие в концерта-представяне на албума.


За Радио България Поли сподели, че през последните години с радост споделя времето си между музиката и грижите за семейството и двете си деца.

“Коледа вече не е същата, тя е по-добрата Коледа – казва обичаната певица. – Наистина моят живот е много по-различен, много по-смислен, много по-прекрасен откакто имам деца. Заедно с тях изживявам отново този прекрасен празник, толкова специален за всички нас – християните, които празнуваме Рождество Христово. Аз съм безкрайно благодарна за всичко, което имам в живота си, за всички любими хора, които са до мен и ме вдъхновяват всеки ден да пиша музика, да творя. Защото има смисъл да оставяме нещо след себе си, има смисъл да гледаме към бъдещето. У дома много обичаме Коледа. Съпругът ми не е българин, живял е в съвсем различна култура и винаги му е любопитно колко много традиции имаме за тези празници. Например специалната трапеза на Бъдни вечер, която винаги е постна, с нечетен брой ястия. Той много уважава това, че спазваме традициите и мога спокойно да кажа, че част от него вече се е превърнала в българска. На него му харесва в България, харесва му топлината, която хората тук му дават. Известно е, че ние сме отворени за чуждите култури и ги приветстваме. На всички хора, които не са българи това много им харесва.“

"По-добрата Коледа" е прекрасен подарък не само за всички почитатели на Поли Генова, но и за самата нея и екипа, с който работи.

“Този албум е много дълго, много силно желан. Работата по него отне години – на мен и на Йордан Митов от моя екип. Ние много обичаме Коледа и винаги сме искали да направим нещо различно, нещо, което да остане – нова българска музика, свързана с тези прекрасни празници. Целият творчески екип, който работи по проекта е фантастичен – като започнем от Борислав Бояджиев-Борче, който е музикален директор на всичките ми проекти досега. Той направи почти всички аранжименти. По-голяма част от песните са на неговия брат Румен Бояджиев, а текстовете – на Даниела Кузманова, тяхната майка, човек, с когото работя от ранна детска възраст. Има и чуждестранни автори, които са част от успешния екип, който работи с мен през последните години, хората, на които се доверявам. Всички песни в албума са ми много близки и предизвикват у мен вълнение и различни емоции, но в момента особено ми е любима "Падаща звезда", текстът ѝ е от Елена Сиракова – изключително талантлива млада дама, автор и на някои от вокалните аранжименти, заедно с другите две бек вокалистки. Няма по-голямо щастие от това да събера такъв прекрасен екип и да музицираме заедно на живо.“


Поли Генова покани българските си почитатели да видят и чуят записа на концертното представяне на албума на 26 декември, по една от националните телевизии. А на всички приятели на Радио България пожела светли и щастливи празници, здраве и да гледат по-позитивно на света около нас!

Снимки: Facebook / Poli Genova / Поли Генова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15