Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Песни за Коледа, песни за доброто в концерт на "Радиодеца"-та

Снимка: Вокална група „Радиодеца“

Завръща се една любима традиция – коледният концерт на Детската вокална група "Радиодеца", най-малките музиканти в “Голямата къща“. Те са подготвили известни и обичани песни за Коледа и дори една премиера. Ще ги чуем на 17 декември от 12 ч. в Първо студио на БНР.

"С голяма радост, след няколко години прекъсване, отново каним почитателите си на нашия коледен концерт с букет от хубави песни – казва Илина Тодорова, създател и диригент на “Радиодеца“. – Специални гости в празничната ни програма са джаз вокалистите Васил Петров и Лили Илиева. Можем да се похвалим с премиера на една нова песен. Тя също чака от доста време, защото идеята на композитора Красимир Милетков е отпреди две години. Той е автор на музиката, аранжиментът е на Васил Спасов – един от най-добрите джаз музиканти у нас, който работи в много добър тандем с много от нашите джаз изпълнители, сред които е и Васил Петров. 


Включили сме хубави български и американски коледни песни. Към тях добавихме няколко песни за доброто, защото искаме децата да усетят празника не само като време за шоколади и подаръци, а като момент на размисъл, на равносметка, в който всеки да помисли какво е направил за другите през тази година. Участниците в групата с радост идват на репетиции. Мисля, че общуването помежду им е най-важно за тях. Те са талантливи деца, които имат необходимост от такава среда. През последните години ние прекъснахме участието си в Международния фестивал на изкуствата в Сен Дени – Франция, а именно там между тях се роди едно изключително приятелство. По време на фестивалните дни те постоянно бяха заедно – играеха, спортуваха, пееха, забавляваха се. Много от тях казват, че идват на репетиции, за да си починат от задълженията в училище. За мен, като диригент, това е най-голямата награда. Защото виждам срещу себе си талантливи деца, които са бъдещи лекари, адвокати… Те са бъдещето на България."

“Малките артисти с нетърпение очакват концерта – сподели още г-жа Тодорова. – За тях е изключително вълнуващо да са на сцената, а в публиката да видят своите съученици, приятели, семействата си, както и десетки почитатели на вокалната група и хубавите детски песни. На “Радиодеца“-та,  на нашата публика, на всички пожелавам да сме здрави и да имаме повече празнични моменти!“Снимки: Вокална група "Радиодеца" - БНР
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Още от категорията

Снимка: Facebook / Mindya ROCK FEST

"Миндя рок фест" отново събира меломани от цялата страна във великотърновското село

"Миндя рок фест" за 15-и път посреща гости и знакови музиканти на 25 и 26 август, съобщи основателят на фестивала – политологът проф. Евгени Дайнов.  На откритата сцена в село Миндя ще се изявят десет групи, като първата вечер на сцената ще се качат..

публикувано на 25.08.23 в 08:15

„Летен кадър“

През 2015 г. властелините на доброто настроение в родния ефир – Deep Zone Project – представиха първия си съвместен проект с певицата Веси Бонева. Песента "Летен кадър" е по музика на Диан Савов (Dian Solo) и Любомир Савов (JuraTone) от групата, в..

публикувано на 23.08.23 в 10:15

Фолклорният ансамбъл „Филип Кутев“ с голям концерт в Бургас

Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще гостува в черноморския град Бургас на 23 август. "Извори" - така се нарича специално подготвеният концерт-спектакъл, включващ няколко премиерни танцови постановки. Събитието е посветено на..

публикувано на 23.08.23 в 05:05