Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велинград се радва на голям туристически интерес насред необичайно топлата зима

Снимка: архив

Хотелиерите в района на Велинград отчитат най-силния зимен сезон от последните четири години, заради отмяна на противоепидемичните ограничения и топлата зима. В момента туристите в града и в Западните Родопи са толкова, колкото и преди пандемията. Това заяви Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград в интервю за БНР-Пловдив

Според него, когато има сняг, туристите търсят ски курортите Банско, Боровец и Пампорово, но когато е топло и безснежно, те посещават Велинград, за да ползват местните минерални извори и басейните.

Легловата база в града, известен още като спа столицата на Балканите, е заета между 70 и 80 %, и то след Коледно-новогодишните празници, твърди Златанов. Той допълни, че освен туристите, идват и много чуждестранни собственици на апартаменти в района – става дума най-вече за граждани от съседните Гърция и Турция. Председателят на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите е категоричен, че в близко време ново поскъпване в курортния град няма да има. "Каквото поскъпна, поскъпна през лятото и есента. Цените няма да се вдигнат, ако няма някакви извънредни събития", заяви в заключение Златко Златанов.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10