Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
В понеделник преди обед ще преобладава слънчево време. Следобед главно в южната половина от страната ще превали. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 6°, а максималните – между 16° и 21°, в София – около 18°. В..
Официалният старт на летния туристически сезон ще бъде даден на 31 май в Поморие. С избора на града домакин Министерството на туризма поставя фокус върху насърчаването на разнообразен и устойчив туристически продукт, съчетаващ природни ресурси,..
" Надявам се нашите народни представители да изпълняват своите ангажименти не само към еврозоната, но и към демокрацията. Учудващо е хората, които се пишат за най-големи демократи, да се обявят срещу демокрацията ." Така президентът Румен Радев..
ХХ-ата Международна конференция на Българската асоциация на хирурзите, гастроентеролозите и онколозите (БАХГО) събра в София видни специалисти в..
Ученици от Бургас обединиха интереса си към технологиите и опазването на природата, създавайки дигитална игра, в която симпатичен морски робот събира..
Дългогодишната работа като учител, художник и културолог подтиква Йонка Господинова да провокира своите ученици в силистренското училище "Никола Йонков..