Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Израел ще си сътрудничат в областта на туризма

Снимка: tourism.government.bg

Споразумение между правителствата на България и Израел за сътрудничество в областта на туризма подписаха в София министрите на туризма на двете страни Илин Димитров и Хаим Кац. Споразумението предвижда обмяна на опит в специфични форми на туризъм, като СПА и уелнес, приключенски, културно-исторически, религиозен туризъм. Това е първо посещение на министър на туризма на Израел в България. През изминалата година страната ни е посетена от близо 200 хил. израелски туристи, което е ръст от около 300% спрямо 2021 г., като най-популярни дестинации за тях са София, Несебър, Варна, Банско, Самоков, Пловдив.

Гостът подчерта, че като син на родители, оцелели от лагерите на смъртта, е дълбоко признателен на българския народ за всичко, което е направил, за да подкрепи сънародниците му в най-тежката част от тяхната история и напомни, че тази година отбелязваме 80 години от спасяването на българските евреи. "В моето семейство са ме учили, че когато получаваш, трябва и да даваш. Ще направим всичко възможно, за да изпращаме повече туристи в България", каза Хаим Кац.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50