Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Колко музика има в ефира, новини и човешки съдби….“

Снимка: YouTube /BNR

Българското национално радио празнува 88 години, а видеото на песента "Наше радио" кани аудиторията в Старата къща. Песента е специално създадена и записана в емблематичното Първо студио на БНР през 2014 г. от звезден екип, в чест на 80-годишнината на обществената медия. Автор на музиката е композиторът Стефан Димитров – тогава директор на националната програма за култура и образование "Христо Ботев“, текстът е на поетите Иван Тенев и Александър Петров, аранжимент – Пламен Велинов.

Сред изпълнителите разпознаваме най-популярните и обичани имена от няколко поколения, чиито гласове се преплитат с тези на Вокална група „Радиодеца“ – символ на приемствеността в БНР.

Нашето радио – на нас, които го правим, и на вас, които го слушате. Честит празник!


По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:

Още от категорията

Омара Портуондо с концерт в София на 12 юни

Гранд дамата на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света Омара Портуондо идва за концерт в София на 12 юни в НДК. Концертът на харизматичната певица е част от световното й турне с името VIDA. Звездата на Омара изгрява през 50-те години..

публикувано на 17.03.23 в 15:12

Славеите от Детския хор на БНР канят пролетта с концерт

Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова ни кани на своя традиционен Пролетен концерт. Тази вечер (17.03) от 19.00 ч. на сцената на зала "България" вечно младият състав ще отпразнува идването на пролетта, както и..

публикувано на 17.03.23 в 06:35
Снимка: Facebook/ Vladimir Ampov - Grafa

Графа брилянтно съчетава традиция и съвремие в епичната „Вековна гора"

С новия си сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор "Мистерията на българските гласове". Във "Вековна..

публикувано на 16.03.23 в 10:15