Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Колко музика има в ефира, новини и човешки съдби….“

Снимка: YouTube /BNR

Българското национално радио празнува 88 години, а видеото на песента "Наше радио" кани аудиторията в Старата къща. Песента е специално създадена и записана в емблематичното Първо студио на БНР през 2014 г. от звезден екип, в чест на 80-годишнината на обществената медия. Автор на музиката е композиторът Стефан Димитров – тогава директор на националната програма за култура и образование "Христо Ботев“, текстът е на поетите Иван Тенев и Александър Петров, аранжимент – Пламен Велинов.

Сред изпълнителите разпознаваме най-популярните и обичани имена от няколко поколения, чиито гласове се преплитат с тези на Вокална група „Радиодеца“ – символ на приемствеността в БНР.

Нашето радио – на нас, които го правим, и на вас, които го слушате. Честит празник!


По публикацията работи: Марта Рос

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05