Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Когато пея" ни напомня да следваме пътя си с усмивка

Снимка: YouTube

Кога пеете? Когато ви върви?... Калин Вельов и Мария Аврамиди пеят дори и когато не им върви.

Така започва песента им "Когато пея". Но това не е първото им съвместно заглавие. Събира ги музикалният проект "АМАЗОНИЯ" - бразилската латино денс формация, продуцирана от Вельов. Освен гръцкото присъствие на Мария, интернационалният облик на "АМАЗОНИЯ" се допълва от латино артисти от Бразилия, Аржентина, Ангола и Нигерия.

В "Когато пея" участва и друг популярен музикант - в записа на песента и в снимките на видеоклипа към нея се включва и басиста Борис Таслев, познат предимно от българската джаз сцена, понастоящем и част от Оркестъра за народна музика на БНР. Всички останали музикални инструменти в "Когато пея" са записани от Калин Вельов, който е автор на музиката, текста и аранжимента.


Перкусионист, барабанист, певец, автор на песни и продуцент, Калин излиза на сцената още 10-годишен като барабанист на детската група "Пим-Пам" с ръководител Борис Карадимчев. След Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, любовта му към латино музиката го отвежда и в Консерваторията в Ротердам, Нидерландия, където изучава латино музика при световно известни имена. Творческият му път минава през групи като "Акага", "Медикус", "Ку-Ку бенд", "Project 2000", "Тумбаито". Работил е с много чужди и български музиканти, сред които Нина Николина, Дони и Момчил, Лили Иванова и др. Латино ритмите са се превърнали в негова запазена марка, което откриваме и в най-новата му песен "Когато пея".

"Когато пея" е създадена, за да напомни една проста житейска философия" - споделя Калин Вельов. - Трябва да мислим положително, да следваме пътя си, независимо от всичко, което се случва в живота ни. Доброто настроение, усмивката и позитивните мисли са енергията, която би трябвало да ни води напред и да следваме мечтите си."

Да се усмихнем, да последваме мечтите си и… да запеем с Калин и Мария:

Снимки: YouTube, Facebook / Kalin Veliov 


Още от категорията

Световна премиера на радиооперата “Синьото пиано” в Първо студио на БНР

Радиооперата “Синьото пиано” на Албена Петрович-Врачанска ще има своята дълго чакана световна премиера на 3 май, в Първо студио на Българското национално радио, в рамките на Международния фестивал “Софийски музикални седмици”. Заглавието на творбата е..

публикувано на 02.05.23 в 15:18

Песента "Пеперуга" е вдъхновена от фолклорен ритуал за дъжд

Един от българските народни обичаи – Пеперуда – представлява обреден ритуал за  призоваване на дъжд , провеждан през пролетта и лятото, на определени дати или в период на засушаване. В различни райони на България е известен с различни имена като..

публикувано на 02.05.23 в 10:15

Рим и Маракеш вдъхновяват Тони за песента „Приятелство“

Преди повече от две десетилетия Тони завладя ефира с хитовете си, останали емблематични за българската музикална сцена в началото на новото хилядолетие. Последните години тя е тук с нова музика – все така мелодична, но с различно звучене. "Все пак..

публикувано на 28.04.23 в 09:55