Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разказ на Здравка Евтимова с престижно отличие в САЩ

Снимка: Facebook /Здравка Евтимова

Българската писателка Здравка Евтимова получи ново високо признание за своя талант в САЩ. Онлайн платформа за дискусии между авторите на научно-фантастични, фентъзи и хорър произведения, отличи като най-добър нейния разказ с научнофантастични елементи "На Димитър - поет", публикуван в страната през миналата година.

Възможност да гласуват почитателите на този тип литература имат в цели 38 категории, сред които определят най-добър научно фантастичен роман, списание за научна фантастика, илюстратор, критико-аналитична статия, роман с елементи на ужас, фентъзи, редактор на научно-фантастична литература в САЩ и др. Това гласуване е 25-то в историята на платформата, създадена още през 1995 година.

Признанието за Здравка Евтимова в САЩ не е първо. През 2019 г. друга нейна творба - „Кръв от къртица“, бе включена в антология от препоръчани разкази за обучение по литература в прогимназиите на САЩ.

Разказа „На Димитър - поет“, в оригинал на български език, можете да прочетете тук. Версията на английски ще откриете тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20