Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

YO-YO Band с първи едноименен албум

Двама от най-активните и безспорно любими джаз музиканти в България започнаха съвместен проект - YO-YO Band, и представиха своя първи едноименен албум.

Под името "YO-YO" се крие общият музикален проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов ("Йоцов - Йосифов Бенд").

Идеята е да бъде създадена формация, в която Мишо и Христо са титуляри, а техни гости са различни музиканти – както утвърдени имена, така и млади изпълнители. "Така, както навремето Арт Блеки и групата му Jazz Messengers се превърна в място, което направи известни много световни имена в джаза", разказва Христо Йоцов.

Албумът е записан за два дни, в края на 2022 година в "88 STUDIO" от пъстър международен състав: Михаил Йосифов – тромпет, Арнау Гарофе Фарас – саксофон, Стийв Хамилтън – пиано, Борис Таслев – бас, Христо Йоцов – барабани.

Колекцията включва 10 авторски пиеси на Михаил Йосифов и на Христо Йоцов, сред които и "Sharks Never Sleep".

Съставил: Диляна Трачева
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15