Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Как да те намеря" – новият сингъл на Крис Гран

Кристиан Грънчаров е музикален изпълнител и автор на песни, който твори под псевдонима Kris Gran. Насочен е към създаването на нова българска музика в поп жанра, с примеси от много други стилове като рок, R'n'B, хип-хоп, фънк и др. Участва във формати като X Factor и Гласът на България, които му дават възможност да стигне до по-широк кръг публика. Завършва "Поп и джаз пеене" и "Педагогика на обучението по музика" в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София. Работи с имена като Владимир Ампов - Графа и Поли Генова. Участва във вокален ансамбъл "Фортисимо", който е носител на много титли и награди и е многократен световен победител на хорови конкурси в държави като Латвия, Република Южна Африка, Швеция, Белгия и Полша.

Най-новата му авторска песен "Как да те намеря" ни завладя с разчупеното си модерно звучене и с успешната комбинация на различни стилове, така характерна за Kris Gran. Темата, която го вълнува в случая е насочена към технологиите, които напоследък се развиват изключително бързо и заемат все по-значимо място в нашия свят. Идеята е, че освен наш помощник, използвани прекалено, те могат да се превърнат във вредител. "Колкото ни помагат, толкова можем и да изгубим пътя си в това тяхно бурно развитие. Важно е ние да ги използваме и да не попадаме в капан, в който да сме ощетени и да сме роби на технологиите, вкл. на социалните мрежи" – разказва Kris Gran. Според него, посланието на песента си личи най-вече във видеото, в което, освен автора и изпълнителя, виждаме и много негови колеги, както и неговата приятелка.

"Как да те намеря" е по музика и текст на Kris Gran, аранжиментът е направил заедно с Христо Нейчев и Емилио Мархолев, с които си сътрудничат отдавна. Песента е създадена с помощта на Национален фонд "Култура".

Режисьор на видеото е Иван Бъчваров, също част от дългогодишния екип, с който Kris Gran работи.

Не виждахме това, което предстои,
От радост как светът ни ще се промени.
Свикнахме със затворени души,
И сме сами.
Опитвам се да те намеря,
Мислите в ума ми ме карат да полудея:
"Как можа да я изпуснеш?!
Никога не беше срещал някой като нея!"
Не просто поредната хубавица,
Една от малкото будни в тази матрица -
Поезия с красива корица.
Как да те намеря,
Как теб да намеря,
Щом пак съм с друга,
А теб търся в нея?!
По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Омара Портуондо с концерт в София на 12 юни

Гранд дамата на кубинската музика и неофициален посланик на Хавана по света Омара Портуондо идва за концерт в София на 12 юни в НДК. Концертът на харизматичната певица е част от световното й турне с името VIDA. Звездата на Омара изгрява през 50-те години..

публикувано на 17.03.23 в 15:12

Славеите от Детския хор на БНР канят пролетта с концерт

Детският хор на Българското национално радио с главен диригент Венеция Караманова ни кани на своя традиционен Пролетен концерт. Тази вечер (17.03) от 19.00 ч. на сцената на зала "България" вечно младият състав ще отпразнува идването на пролетта, както и..

публикувано на 17.03.23 в 06:35
Снимка: Facebook/ Vladimir Ampov - Grafa

Графа брилянтно съчетава традиция и съвремие в епичната „Вековна гора"

С новия си сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор "Мистерията на българските гласове". Във "Вековна..

публикувано на 16.03.23 в 10:15