Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради липсата на сняг отчитат труден, но успешен зимен сезон

Снимка: БГНЕС

През зимния сезон 70% от туристите в страната са българи, каза пред БНТ Илин Димитров, служебен министър на туризма. Зимният сезон беше труден, но успешен. В цяла Европа нямаше сняг. Пистите бяха преведени в добър вид, случиха се стартовете за Световната купа, допълни Димитров. Регистрирани са 1,4 млн. туристи в зимните курорти, което е с 28% повече от миналия сезон и с 5% повече от преди 2019 г.

Вече се очакват гостите за великденските празници. Офертите за април са от 40 евро на ден и достигат до 250. Рекламата ни е много силна в Румъния, Полша и Чехия, каза Димитров.

За летния сезон се очакват около 4,7 млн. туристи. Очертава се проблем с чартърните полети поради липсата на достатъчно самолети и екипажи при превозвачите. Недостатъчно е и финансирането на туристическата реклама.


БНР подкасти:

Още от категорията

Испанските туристи откриват в България европейска екзотика

Последните години със сигурност има засилен интерес на испански туристи към България като дестинация. Ръстът им за 2 години е с над 10%, каза за БНР Йонка Бакърджиева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Търсят..

публикувано на 19.02.24 в 14:40
Българският щанд в Букурещ

Българският туризъм се представя на изложения в Букурещ и Кишинев

С най-големия национален щанд от 300 квадратни метра България се представя на най-авторитетното туристическо изложение в Румъния. Събитието се провежда за 49-и път в най-големия изложбен център на Букурещ „Ромекспо“.  От страната ни на форума..

публикувано на 17.02.24 в 11:42
Скалната скулптура Главата в тракийското светилище Градище

Човешки лица, скални костенурки, жертвеници и провиралки – "Градището" пази хилядолетни тайни

Местността "Градището" в Западните Родопи е осеяна със скални силуети на хора и животни, които са били дооформени от човешка ръка преди близо 7 хиляди години. В наши дни тези загадъчни скулптури са достъпни благодарение на туристически маршрут, а мястото..

публикувано на 13.02.24 в 09:55