Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Аз и ти" – настроение с Tube Hedzzz

Снимка: YouTube

Ако трябва да изброим всички музикални проекти, в които участва Ангел Дюлгеров като китарист, автор на музика и текстове и бенд лидер, все ще изпуснем някой. Но сред тях със своята сурова енергия се откроява групата Tube Hedzzz, в която до него застават басистът Веселин Веселинов – Еко, барабанистът Росен Ватев, а преди известно време към бандата се присъедини и Пламен Денчев на клавишни. Виждали сме ги заедно и в други формации, но в Tube Hedzzz най-пълно разгръщат своите музикални предпочитания, които обхващат рокендрол, блус… и още нещо.

С два албума зад гърба си, те продължават да се забавляват и да избухват искрено, както в песента "Аз и ти" от дебютния им албум "Back To The Bluezzz", записан преди десет години още докато са трио. Като фронтмен на Tube Hedzzz Ангел Дюлгеров доказва, че и пеенето му се удава повече от добре. Той е автор на музиката и текста, по аранжимента са работили тримата с Еко и Росен Ватев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Напред" – рок завръщането на Тома Здравков

След редица интересни изживявания в различни жанрове и на различни сцени, беше въпрос на време Тома Здравков да се завърне към суровото рок звучене с нова песен. И както говори заглавието ѝ – "Напред" – натрупал разнообразен опит, Тома продължава..

публикувано на 12.03.24 в 10:15

Виена е първата спирка от европейското турне на БТР - вижте и останалите

За една от най-известните и любими български рок групи - Б.Т.Р., 2024 г. ще премине под знака на тяхната 30-та годишнина. Музикантите поставиха началото на своя юбилей с голям концерт в края на миналата година в зала 1 на НДК, който премина при..

публикувано на 09.03.24 в 10:15
Снимка: YouTube / @AcademicFolkChoir

Българска фолклорна и църковно-славянска музика звуча в Париж

Изключителни образци на българската музикална култура бяха представени пред френска публика. Пълни зали и продължителни овации предизвикаха изпълненията на Народния хор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив – АМТИИ..

публикувано на 08.03.24 в 16:25