Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мигове от живота на София в специална фотоизложба

16
Снимка: БГНЕС

Специална селекция в сградата на Столичната община със 160 творби на Иван Шишиев показва гледната му точка върху архитектурни забележителности на София, хроника на мигове от живота в откритите пространства на столицата, спецификата на градската среда. Той е богослов и фотограф, автор на две фотографски книги за София и на над 20 изложби в България и Европа, създател на популярна страница в социалните мрежи с над 320 000 последователи.

Художественият проект ще остане в сградата на Столичната община до септември 2023 г., след което ще обиколи столични училища, за да срещне учениците на София с красивите фотографии.

Източник: sofia.bg

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:

Още от категорията

Пролетна разходка в Природен парк "Златни пясъци"

През пролетта природен парк "Златни пясъци" е привлекателно място за варненци и гостите на града. Паркът е разположен на 17 км североизточно от гр. Варна, успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс. Паркът е с площ от 13,2..

публикувано на 22.05.23 в 10:23

Старинна архитектура и пленителни гледки в пиринското село Делчево

Село Делчево е разположено в подножието на Пирин, на 10 километра от град Гоце Делчев. То привлича туристите със запазена старинна архитектура и красиви планинарски маршрути. Съхранени са и много традиции, като Празника на виното през..

публикувано на 09.05.23 в 10:16

Един необичаен музей в Перник

Подземният минен музей е един от най-необичайните музеи в България, част от 100-те национални туристически обекта и уникален за Балканския полуостров. Разположен е в две от запазените галерии на първия подземен рудник у нас – "Старите..

публикувано на 21.04.23 в 10:22