Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Джералдин Чаплин е в България за „София филм фест“

Снимка: БГНЕС

Голямата актриса Джералдин Чаплин е в София като един от специалните гости на "София филм фест", съобщи БНТ. На международното филмово събитие тя ще представи най-новия си филм "Лука", в който изпълнява ролята на генерал. В лентата участва и българският актьор Валентин Ганев. Първородната дъщеря на Чарли Чаплин идва за първи път в България и я придружава съпругът ѝ Патрисио Кастиля. На 25 март, преди представянето на филма, тя ще получи и наградата на София на Столична община.


Още от категорията

Възражда се интересът на хора от целия свят към къщата-музей и творчеството на Никола Вапцаров

На 7 декември 1909 година, в планинското градче Банско е роден големият поет-хуманист и антифашист Никола Вапцаров. Заради своите убеждения той е обвинен в подривна дейност и осъден на смърт чрез разстрел. Присъдата е изпълнена на гарнизонното..

публикувано на 07.12.23 в 11:40
Мария Мутафчиева с участниците в конкурса „Непознати улици“

Поетичен конкурс кара учениците да мечтаят и преоткриват своя талант

"Няма нищо по-хубаво от лошото време" – констатира българският писател Богомил Райнов в едноименния си роман, преразказан на кино език от режисьора Методи Андонов. Днес тази сентенция може да звучи и като покана да посетим Националния дворец на..

публикувано на 07.12.23 в 10:45

Голям протест на хора на изкуството за достойни възнаграждения

Хора на изкуството протестираха пред Министерския съвет заради заложения нисък бюджет за сектора за 2024г. и настояха за среща с премиера и министъра на културата. Протестът премина под мотото "Народ без култура е народ без бъдеще!" и беше организиран от..

публикувано на 06.12.23 в 17:45