Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Белоградчишките скали – изключителен природен феномен и любимо място за туризъм

16
Снимка: БТА

Белоградчишките скали са сред най-необичайните и красиви природни забележителности не само в България, но и по света. Те се радват на многобройни туристи, особено в летния сезон, когато там се провежда и оперен фестивал. Неслучайно през 2009 г. са номинирани в конкурса за избор на седемте нови природни чудеса на света и се нареждат сред 77-те финалисти от близо 260 природни обекта.

Белоградчишките скали са обявени за природна забележителност през 1949 г. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта.

Вижте още:


Снимки: БТА


По публикацията работи: Анна Фуцкова

Още от категорията

Велико Търново от птичи поглед

Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за..

публикувано на 07.06.23 в 10:21

Пролетна разходка в Природен парк "Златни пясъци"

През пролетта природен парк "Златни пясъци" е привлекателно място за варненци и гостите на града. Паркът е разположен на 17 км североизточно от гр. Варна, успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс. Паркът е с площ от 13,2..

публикувано на 22.05.23 в 10:23

Старинна архитектура и пленителни гледки в пиринското село Делчево

Село Делчево е разположено в подножието на Пирин, на 10 километра от град Гоце Делчев. То привлича туристите със запазена старинна архитектура и красиви планинарски маршрути. Съхранени са и много традиции, като Празника на виното през..

публикувано на 09.05.23 в 10:16