Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Горанов и Християна Лоизу – „Когато Бог...“

Снимка: Pixabay

"Когато Бог те води за ръката, обречен на успех е твоя път… И немечтана – сбъдва се мечтата…И неоткрит – откриваш своя връх…"

Това е посланието на песента "Когато Бог…". Историята на създаването ѝ е започнала с едно телефонно обаждане от Иван Тенев -  известния поет, художник и светски  хроникьор – до композитора Митко Гидишки, с когото през годините са създали няколко песни. Но този път текстът на "Когато Бог те води за ръката…" се оказва по-специален, разказва авторът на музиката и аранжимента Митко Гидишки, и продължава:

„Този текст веднага зазвуча в съзнанието ми с мелодия, аранжимент и с гласовете на Орлин Горанов и Християна Лоизу. Нямах никакви колебания за изпълнителите в дует. Орлин Горанов е певец, за когото си мислим, че всичко е казано, но каквото и още да кажем няма да е достатъчно. Неговият неизчерпаем арсенал от изразни средсва са добре известни на всичи, докоснали се до творчеството му. Той е певец, който може да изпее всичко – опера, мюзикъл, поп и джаз. Християна Лоизу отдавна беше привлякла вниманието ми с кристалния си глас, голям диапазон и артистизъм. Много им благодаря, че със своето брилянтно изпълнение вдъхнаха живот на текста и музиката."

Музикантите, участвали в записа на песента, са много известните и обичани Цветан Недялков - китара, Михаил Йосифов - тромпет, Велислав Стоянов - тромбон, Калин Жечев - пиано, Неделчо Димитров - валдхорна. Не на последно място е отличната студийна работа на Иван Иванов от PRO-Xстудио.

Стигни недостижимите звезди!
Мечтай с недомечтаните мечти!
Лети и без крила дори… Лети, лети!
Бъди какъвто искаш, но бъди!
Когато Бог те води за ръката,
в посока, за където и да е…
Тръгни след Него… Чувай тишината…
Надбягвай се със времето, със времето във теб…
Стигни недостижимите звезди!
Мечтай с недомечтаните мечти!
Лети и без крила дори… Лети, лети!
И бъди какъвто си…
Без крила дори… Лети!

Текст: Диляна Трачева


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15