Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Горанов и Християна Лоизу – „Когато Бог...“

Снимка: Pixabay

"Когато Бог те води за ръката, обречен на успех е твоя път… И немечтана – сбъдва се мечтата…И неоткрит – откриваш своя връх…"

Това е посланието на песента "Когато Бог…". Историята на създаването ѝ е започнала с едно телефонно обаждане от Иван Тенев -  известния поет, художник и светски  хроникьор – до композитора Митко Гидишки, с когото през годините са създали няколко песни. Но този път текстът на "Когато Бог те води за ръката…" се оказва по-специален, разказва авторът на музиката и аранжимента Митко Гидишки, и продължава:

„Този текст веднага зазвуча в съзнанието ми с мелодия, аранжимент и с гласовете на Орлин Горанов и Християна Лоизу. Нямах никакви колебания за изпълнителите в дует. Орлин Горанов е певец, за когото си мислим, че всичко е казано, но каквото и още да кажем няма да е достатъчно. Неговият неизчерпаем арсенал от изразни средсва са добре известни на всичи, докоснали се до творчеството му. Той е певец, който може да изпее всичко – опера, мюзикъл, поп и джаз. Християна Лоизу отдавна беше привлякла вниманието ми с кристалния си глас, голям диапазон и артистизъм. Много им благодаря, че със своето брилянтно изпълнение вдъхнаха живот на текста и музиката."

Музикантите, участвали в записа на песента, са много известните и обичани Цветан Недялков - китара, Михаил Йосифов - тромпет, Велислав Стоянов - тромбон, Калин Жечев - пиано, Неделчо Димитров - валдхорна. Не на последно място е отличната студийна работа на Иван Иванов от PRO-Xстудио.

Стигни недостижимите звезди!
Мечтай с недомечтаните мечти!
Лети и без крила дори… Лети, лети!
Бъди какъвто искаш, но бъди!
Когато Бог те води за ръката,
в посока, за където и да е…
Тръгни след Него… Чувай тишината…
Надбягвай се със времето, със времето във теб…
Стигни недостижимите звезди!
Мечтай с недомечтаните мечти!
Лети и без крила дори… Лети, лети!
И бъди какъвто си…
Без крила дори… Лети!

Текст: Диляна Трачева


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15