Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2200 великденски яйца бяха осветени във Велико Търново

Снимка: veliko-tarnovo.bg

По време на Светата литургия, отслужена на Велики Четвъртък в Катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в старопрестолния град Велико Търново великотърновският митрополит Григорий освети над 2200 яйца. Заедно с над 200 козунаци те ще бъдат раздадени в нощта на Великден пред крепостта Царевец, както и в църквата „Възкресение Христово“ след службата за Второ възкресение. Част от тях ще отиде и за живеещите в домовете за възрастни хора във Велико Търново и в село Балван, съобщават от общината. Яйцата и козунаците са дарени от фирми, а в боядисването са се включили местни ресторанти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чудо с лековита вода събира хиляди хора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград

Хиляди хора ще се съберат днес край извора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград. Всички те вярват в поверието, че през тази нощ извиращата от скалите вода става лековита и изцерява различни болести. Чудото се случва именно с настъпването на..

публикувано на 05.05.24 в 13:46

Врачански майстори направиха параклис в хралупата на черница

Параклис, оформен в хралупата на стара черница в двора на етнографския музей във Враца, е великденският подарък, който майстори от Северозападната задруга за стари занаяти направиха на своите съграждани за Великден. В естествената кухина в дървото..

публикувано на 05.05.24 в 10:32

Велика събота е най-благословеният ден

Православната църква прославя Велика събота като най-благословения седми ден, в който Словото Божие лежи в гроба като мъртъв човек, но в същото време спасява света. Положен в гроба, духът на Исус Христос е в ада, за да разкъса оковите му и да отвори..

публикувано на 04.05.24 в 09:01