Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великден е последна възможност за скиорите

Боровец
Снимка: БГНЕС

През този уикенд скиорите имат последна възможност да се спуснат по пистите на най-големите ни зимни курорти, тъй като след Великден се закрива ски сезонът. Това важи за Витоша, курортите Боровец и Пампорово, а ски зоната в Банско ще бъде отворена и в понеделник. От Планинската спасителна служба предупреждават туристите да съобразяват разходката си сред природата с прогнозата за времето, тъй като предстои промяна в метеорологичните условия и заради рязкото затопляне има опасност от лавини. Утре в следобедните часове се очаква да вали, затова е по-добре хората да отидат на планина сутринта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30