Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певицата Мирослава Кацарова с нова концертна програма, която смесва джаз и електронни мотиви

Снимка: Facebook /Мирослава Кацарова

Началото на най-новата поредица от бутикови концерти, създадени от джаз триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров започва от София на 19 април в 20:30 ч. в Sofia Live Club.Това е единственият концерт, който e планиран в столицата до края на годината. Заглавието му BLUETRONIC подсказва, че можем да очакваме аранжименти с активно електронно звучене на песни от и на Мирослава Кацарова. Създаването на реаранжирани песни с много електроника и нови бийтове е основно по идея на Младен Димитров.

"Ще чуете и някои обичани от нас песни, които Миро и Младен тук-там са "поотровили"с дръзки рехармонизации. Блу тоновете се определят от хармонията, а и заради любовта ми към провлачената вокална фраза, белязана от вродената ми тъга. Но песните и аранжиментите са много светли и ведри, сътворени в процеса на репетиции. Младен Димитров, чието алтер его е DJ Mr. Moon, се е погрижил да подреди атмосферни звуци, генерирани електронно, допълващи хипнотичните ритми, които сам ще си изсвири акустично", разказва Мирослава Кацарова.

Следващият концерт ще бъде в края на май в Пловдив. На 13 юли пък триото ще участва на фестивала "Джаз в Бургас", след което ще изнесат концерт и в рамките на Банско джаз фестивал през август. 

До края на годината BLUETRONIC ще може да бъде слушан още във Варна, Созопол, Велико Търново и Шабла.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05