Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българска музика с карибски привкус завладява Хавана на 28 април

Снимка: Посолство на България в Куба

В петък, 28 април от 23:00 часа във Fábrica de Arte Cubano, Хавана, ще свири българо-кубинската група IVAYLO + BANDA NANDA, съобщава посолството на България в Хавана. Публиката ще се наслади на невероятна смесица от български, балкански, африкански и карибски ритми. Събитието се реализира с подкрепата на българското посолство в кубинската столица.

БНР подкасти:

Още от категорията

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53

"Дъждовен фънк"

В тон с наближаващата есен в рубриката Песен на деня ще слушаме "Дъждовен фънк " - третата официално реализирана авторска песен на поп-суинг групата Wet Pebbles. Записана е в Българското национално радио като награда за дебют на бандата с..

публикувано на 19.09.23 в 10:15