Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Рим и Маракеш вдъхновяват Тони за песента „Приятелство“

Снимка: стопкадър

Преди повече от две десетилетия Тони завладя ефира с хитовете си, останали емблематични за българската музикална сцена в началото на новото хилядолетие. Последните години тя е тук с нова музика – все така мелодична, но с различно звучене. "Все пак музиката се развива и не може всичките ми песни да са като "Всичко било е насън", "Както преди" и "Интернет самота" – казва Тони, и допълва: "Човек обособява и малко по-различен вкус към музиката – тя се развива генерално по различен начин не само в България, но и в целия свят. А пък аз винаги обичам това, което е излязло от душата ми, да го представя като текст и музика на слушателите. Когато са идвали на концерти и съм изпълнявала новите неща, хората виждат, че са доста приятни и хубави". Това важи с пълна сила и за най-новата и песен "Приятелство", която събира емоциите от едно пътешествие – толкова ярко, че Тони го претворява в своя авторска песен.

"Приятелство" е като финалния щрих от това пътуване. Всъщност, песента беше написана преди това, с текст на английски език и различна ритмика. Но след толкова силно изживяване, каквото беше нашето пътешествие, с толкова добри приятели и въздействащи моменти, името и актуалният вариант на песента сякаш сами ме избраха" – споделя Тони и още:

Снимка: Facebook/Tony.Official.Bulgaria

"С "Приятелство" реших да изляза от това, което съм правила досега – за първи път пускам ремикс, а не основната оригинална версия, която направихме с моя китарист Щерион Пилидов. Това е интуицията на артиста – исках да дам нещо по-различно на хората, които обичат моята музика и мен като артист."

Затова слушаме "Приятелство" първо в ремикс на Mr. Moon. В уникалния си нежен, интелигентен и ненатрапчив стил Младен Димитров, известен като Mr. Moon, прави актуалната ремиксирана версия, готова да бъде "облечена" в режисьорското решение на Росица Фердинандова.

"Нестандартен се получи клипът на "Приятелство" – разказва Тони. – Видеото всъщност е анимиран разказ. Сюжетът буквално разкрива моменти от пътуването до Рим и Маракеш, но и метафорично отключва искрата за пътешествие до любовта, надеждата и приятелството."

В момента Тони и Mr. Moon работят по нов сингъл, а в края на годината ще очакваме нов албум от Тони, в който ще присъстват повечето неиздавани нейни песни, както и съвсем нови композиции.

БНР подкасти:

Още от категорията

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Концертите в периода 24 септември – 6 октомври..

публикувано на 26.09.23 в 10:15

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53