Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Чавдар Гюзелев със своя изложба в Българския културен институт в Лондон

Снимка: Facebook/ Bci London

Изложбата Grasping Shadows на художника Чавдар Гюзелев ще бъде открита тази вечер в Българския културен институт в Лондон със съдействието на галерия “Ракурси”. На събитието ще присъства и служебният министър на културата Найден Тодоров.

Художникът, който се движи между класическата живопис, графиката, сценографията, фотографията, илюстрацията и оформлението на книги, ще покаже произведения, създадени през последните шест години, става ясно от анонса за изложбата. Тя ще има и музикална част с изпълнения на дуета Боян Иванов – кларинет, и Лили Петрова – пиано.

Още от категорията

Прочит на европейска поезия и проза в Нощта на литературата

Откъси от 21 европейски заглавия ще прозвучат днес в 16 населени места по време на Нощта на литературата. Целта на инициативата е публиката да се запознае със съвременна европейска поезия и проза чрез литературни четения.   Откъсите от книгите ще..

публикувано на 27.09.23 в 05:55
Къщата -музей на Иван Вазов в Берковица работи без почивен ден

„Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан

Берковица, малко провинциално градче, потънало в зеленина, притихнало в подножието на величествения връх Ком (2016 м.), още пази спомена за Иван Вазов. Патриархът на българската литература пребивава тук от март 1879 г. до 18 септ 1880 и признава че..

публикувано на 22.09.23 в 09:10

Български филми завладяват сърцето на Вечния град

Тази година традициите не са това, което са и за първи път Дните на българското кино в Рим се случват не в началото, а в края на лятото. Причината е, че мястото на всички прожекции – „Дом на киното“, вече е под ръководство на Фестивала на италианското..

публикувано на 21.09.23 в 10:55