Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чрез приложение чадъри и шезлонги ще се запазват и плащат онлайн

Снимка: БГНЕС

Туристите ще могат да се информират и резервират в реално време чадъри и шезлонги по българското Черноморие. Концесионерите на плажове са изготвили приложение, което ще заработи преди 1 юни. Няма друго подобно приложение, което да информира потребителите, казва за bgtourism.bg Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове. Летовниците ще могат да проверят дали на даден плаж има свободен чадър, на коя линия е и да резервират директно с плащане онлайн. Ще се избегне и безочетното плащане на трети лицаПоскъпването на чадърите за сезона е до 15%. Най-високите цени за чадъри и шезлонги ще е 10-15 лева. Най-евтино ще е на къмпинг, където цената ще е по 38 стотинки. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35