Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БНР ще популяризира българския туризъм

Снимка: БТА

България очаква новия летен сезон с повече и по-чисти плажове. Очакванията са да стигнем поне до 4,6 млн. посещения на туристи през лятото на 2023 г. Това ще е поне 5% над резултата от сезона през 2019 г. преди коронавируса, каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева на форума "БГ Туризъм - Лято 2023", който се провежда в Бургас.

Георгиева съобщи, че работодателите в сектора желаещи да наемат чужденци, ще бъдат облекчени чрез нова онлайн платформа, създадена от министерствата на труда и на електронното управление. Тя допълни, че работодателите търсят хора основно в Турция, Молдова, Грузия, Киргизстан. За украинските бежанци у нас тя посочи, че трудно се интегрират на пазара на труда, тъй като са основно майки с малки деца и хора извън трудоспособна възраст.

Ще обръщаме повече внимание на темите, свързани с туризма в програмите на БНР, каза пред форума генералният директор на националнотго радио Милен Митев. "Очаквайте ни с истории за красивите места и хората, които живеят в тях", добави Митев.


БНР подкасти:

Още от категорията

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма.  П рез новия сезон..

публикувано на 27.09.23 в 14:18