Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Уличното изкуство със свой тридневен празник в столицата

Снимка: БТА

Столичният площ “Славейков” от днес до неделя става сцена на първия фестивал на уличната градска култура Street Music Fest. Според организаторите от Mish Mash Fest това ще бъде цветен и весел форум с много музика, фотография, циркови, танцови и театрални изпълнения.  

Фестивалът ще даде изява на най-разпознаваемите лица на софийската улична музикална сцена – китаристи, цигулари, акордеонисти, саксофонисти, певци. Ще има също така тур до емблематични произведения на изкуството в града и изложба с творби на улични артисти, както и мастър клас по улична фотография на Иван Шишиев, популярен с “Етюдите на София”. Освен да въведе желаещите в тънкостите на това изкуство, фотографът ще покаже и свои творби на изложба “Под небето на София”. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Български филми завладяват сърцето на Вечния град

Тази година традициите не са това, което са и за първи път Дните на българското кино в Рим се случват не в началото, а в края на лятото. Причината е, че мястото на всички прожекции – „Дом на киното“, вече е под ръководство на Фестивала на италианското..

публикувано на 21.09.23 в 10:55
Кадър от филма

На 28 септември ще връчат „Златните рози“ на българското кино

С премиерата на документалния филм „Последният гларус“ във Варна беше открит фестивалът на българското кино „Златна роза“. В 41-то издание на този най-стар български филмов форум на екран ще бъдат показани над 60 български заглавия, много от които премиери...

публикувано на 21.09.23 в 10:23

Райна Кабаиванска: Операта е моят свят

Всяка есен прочутото българско сопрано Райна Кабаиванска, която от години живее в Италия, събира млади оперни дарования от цял свят в своя майсторски клас в Нов български университет – първият майсторски клас в България, създаден през 2001 г. Досега в..

публикувано на 20.09.23 в 10:35