Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Летният туристически сезон официално открит

Снимка: Даниела Стойнова

Служебният министър на туризма Илин Димитров откри официално в морския курорт “Св. св. Константин и Елена” летния туристически сезон. Той прогнозира повишаване на броя на гостите между 5 и 7 процента в сравнение с рекордната за сектора 2019 г.

България е на шесто място в света по възстановяване на бранша, подчерта министърът и добави, че туристическият бизнес е активен, а базите ни са прекрасни. Големият въпрос, според него, е какво качество на услугите ще предложим на летовниците.

И през това настоящата година България очаква много туристи от Румъния, както и повече хора от Полша, Чехия и Израел.

На откриването присъстваха народни представители, министри от служебното правителство, посланици на 25 държави, представители на туристическия бранш, генералният директор на БНР Милен Митев.

БНР подкасти:

Още от категорията

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15

Пампорово ще е един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде домакин на Световна купа по сноуборд от календара на Международната ски и сноуборд федерация. Това съобщиха от курорта в днешния Световен ден на туризма.  П рез новия сезон..

публикувано на 27.09.23 в 14:18