Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Трябваше" – момент на искреност от MIA D.

Снимка: Facebook/ MIA D.

MIA D. или Мария Димова е талантлива млада българска певица, която съчетава български фолклор с модерно звучене. От появата на последния музикален експеримент на MIA D. изминаха близо две години, в които обаче тя не спира да твори. Изпълнителката се отдава на писането на нова музика и се готви за следващата крачка в своя професионален път, която прави с на новата си песен "Трябваше".

"Трябваше" е моментът, в който си позволих да бъда искрена и неподправена в изразяването на емоциите си. Моментът, в който си позволих да разкрия, че съм уязвима и ранима. Всичко, което не можах да изкажа – изпях," споделя за песента си MIA D.

С този проект тя прави рязък завой от стила на предишните си самостоятелни проекти. "Трябваше"е емоционална песен с кадифен вокал, красиви лирики и модерно R&B звучене. По създаването на музиката и текста MIA D. си партнира с Alex & Dessy (Александър Христов и Десислава Георгиева), с които певицата е не само колега, но и много близък приятел.

Освен с аудио, песента дебютира и с официално музикално видео, заснето и режисирано от Виктория Михалкова и Христо Михалков, визуализацията перфектно пресъздава чувствения заряд, настроение и послание, което "Трябваше" носи.

"По време на снимките преживях всички емоции, които ме отведоха първоначално до създаването на песента, отново и отново. Нямаше нужда да играя роли. Бях на сто процента себе си," разказва R&B дивата в народна носия.

Редактор: Диляна ТрачеваПо публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Още от категорията

Започва традиционният песенен конкурс на БНР „Пролет“

Започва традиционното издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика  "Пролет", организиран от БНР. Надпреварата е в две категории – "Нова българска поп и рок музика" и "Евросоник". В първата категория изпълнителите вече ще могат да се включат с..

публикувано на 15.01.24 в 14:56

"Крила"- та на цигуларката Бояна Зарева и певицата Силсила Махбуб

"Крила" е името на новата песен на цигуларката Бояна Зарева и певицата Силсила Махбуб от Афганистан.  Музиката и текстът са на Бояна, а адаптираният превод на фарси (персийски език) и интродукцията в началото на песента са дело на Силсила. Двете се..

публикувано на 15.01.24 в 10:15

"Никога повече" – така звучи меланхолията на едно слънчево момиче

Едно наистина слънчево момиче, родено в Бургас и живеещо на брега на морето – Станислава Христова – от години прави музика под псевдонима Sunheart . След известна пауза, характерна за всеки независим артист, тя има нова песен – "Никога повече"...

публикувано на 11.01.24 в 10:15