Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България очаква 460 000 полски туристи това лято

Ирена Георгиева и Анджей Гут-Мостови
Снимка: БТА

България очаква да посрещне през това лято около 460 000 полски туристи. Има ръст на заявените полети, като на този етап повечето са за Летище Бургас. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева пред БТА в съвместно интервю с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша. Двамата участваха днес в заседанието на българо-полска работна група в туризма.
През 2022 г. страната ни е била посетена от над 380 хиляди полски граждани. Според Георгиева България е предпочитана от полските туристи като дестинация за семеен туризъм, но се наблюдава и тенденция на ръст на интереса към културния туризъм и към спа курортите ни.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската..

публикувано на 11.09.23 в 11:30

3 в 1 – съчетанието море, планина и село е хитът на сезон 2023

Къде, освен в България, човек може да съчетае слънчевите бани на морето с прохладата и зеленината на планината и благините на селския туризъм? Това лято, къщите за гости и семейните хотели, предлагащи въпросната комбинация 3 в 1, бяха резервирани на..

публикувано на 05.09.23 в 11:05
Пещера

Пещера “Бисерна” на Шуменското плато отвори за посетители

Една от най-красивите български пещери – “Бисерна” на Шуменското плато, е достъпна за туристи. Природният обект има статут на обект за научни изследвания и приема посетители само два пъти годишно. Отварянето на пещерата е съобразено с биологичния..

публикувано на 02.09.23 в 16:35