Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България очаква 460 000 полски туристи това лято

Ирена Георгиева и Анджей Гут-Мостови
Снимка: БТА

България очаква да посрещне през това лято около 460 000 полски туристи. Има ръст на заявените полети, като на този етап повечето са за Летище Бургас. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева пред БТА в съвместно интервю с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша. Двамата участваха днес в заседанието на българо-полска работна група в туризма.
През 2022 г. страната ни е била посетена от над 380 хиляди полски граждани. Според Георгиева България е предпочитана от полските туристи като дестинация за семеен туризъм, но се наблюдава и тенденция на ръст на интереса към културния туризъм и към спа курортите ни.

БНР подкасти:

Още от категорията

Да се "гмурнеш" в неизвестното – тайните пътувания до непознати места в България

Туризмът в България има нужда от освежаване, защото хората вече търсят нови преживявания, смята Габриела Терзиева. Тя е експерт по история на арабското изкуство, но е и запален пътешественик. Решава да се захване с нещо ново и необичайно –..

публикувано на 30.10.23 в 10:50
Крепостта

Препоръчват дунавското крайбрежие на България за туристическо пътуване

Популярният туристически пътеводител Lonely Planet включи България сред препоръките за пътуване през 2024 г. "Поредицата от драматични крепости и селища по древната граница на Римската империя - "Дунавският лимес" е номинирана за включване в списъка на..

публикувано на 27.10.23 в 09:36
Попангеловата къща в Трявна

Откриват Музей на тревненската архитектурна школа

Към музейните експозиции на Трявна ще бъде добавена още една – на архитектурните шедьоври в града. Музеят, посветен на Тревненската архитектурна школа се открива днес в най-старата възрожденска къща в града – Попангеловата. Новата експозиция ще представя..

публикувано на 26.10.23 в 11:09