Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

5
Снимка: Ани Петрова

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и аранжимента са на Зорница Славова. Тя и С-МО ще могат да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР.

Зорница Славова

Наградата на звездите на вечерта връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев

„Въпреки че имаме победител, всички финалисти са победители тази вечер", каза Митев.

За дебют беше отличена песента "Сивото Страшно" на групата BOIL.

BOIL

Триото TRIGAIDA беше избрано да представи България във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, където всяка година се събират музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа. Като член на Европейския съюз за радио и телевизия – БНР дава шанс на български изпълнител да стъпи на сцената на този престижен музикален форум.

TRIGAIDA

Конкурсът е създаден през 1970 година от редакция "Забавна музика" при БНР и става популярен като "Пролетен радиоконкурс". Днес това е един от водещите форуми за съвременна българска поп и рок музика.

Снимки: Ани Петрова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Катя Танева разкрива лицата на женското сърце във фотоизложба

Двайсет и седем жени със своя история и личен мотив застават пред обектива на Катя Танева, за да станат част от “Лицата на женското сърце“. Фотографската изложба се открива в парка пред НДК в навечерието на Световния ден на сърцето - 29 септември...

публикувано на 28.09.23 в 05:35

Прочит на европейска поезия и проза в Нощта на литературата

Откъси от 21 европейски заглавия ще прозвучат днес в 16 населени места по време на Нощта на литературата. Целта на инициативата е публиката да се запознае със съвременна европейска поезия и проза чрез литературни четения.   Откъсите от книгите ще..

публикувано на 27.09.23 в 05:55
Къщата -музей на Иван Вазов в Берковица работи без почивен ден

„Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан

Берковица, малко провинциално градче, потънало в зеленина, притихнало в подножието на величествения връх Ком (2016 м.), още пази спомена за Иван Вазов. Патриархът на българската литература пребивава тук от март 1879 г. до 18 септ 1880 и признава че..

публикувано на 22.09.23 в 09:10