Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Снимка: БГНЕС-архив

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност.

Три лифта (кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1, Витошко лале 2) ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона. За улеснение на колоездачите, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите. Старт на сезона дава традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro.

В аванс съобщаваме, че на 1 юли предстои 40-ото юбилейно издание на супер маратона Обиколката на Витоша (Витоша 100).


Още от категорията

Ще искаме европомощ за българския туризъм заради войната в Украйна

Министерството на туризма води преговори с представители на Европейската комисия за компенсаторни мерки за бранша с оглед на критичната външнополитическа ситуация, съобщиха от ведомството. Covid-пандемията отмина, но туризмът остава под натиск заради..

публикувано на 09.01.24 в 16:51

Кукери от Банско ще популяризират България в нов епизод на "Европа отвисоко"

Уникални снимки на кукери се ширят из мрежата, показвайки малка част от кадрите, заснети от екип на National Geographic в България. Втора п о ред на седмица оператори от известния научен телевизионен канал са в Банско. Те снимат филм за..

публикувано на 09.01.24 в 10:35

Европейски туроператори ще популяризират българските красоти

Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти (ЕСТАА) ще подпишат днес в София споразумение за съвместно сътрудничество. Чрез споразумението ЕСТАА се ангажира да сътрудничи в популяризацията на България като..

публикувано на 09.01.24 в 07:05