Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Снимка: БГНЕС-архив

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност.

Три лифта (кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1, Витошко лале 2) ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона. За улеснение на колоездачите, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите. Старт на сезона дава традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro.

В аванс съобщаваме, че на 1 юли предстои 40-ото юбилейно издание на супер маратона Обиколката на Витоша (Витоша 100).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Д-р Георги Герджиков, Травентурия

България е сред ТОП дестинациите за наблюдение на птици в Европа

По разнообразие на птици страната ни заема едно от челните места в Европа и попада в ТОП 5 на дестинациите за т.нар. бърдуочинг или орнитологичен туризъм на Стария континент, научаваме от разговора ни с д-р Георги Герджиков, който от години развежда..

публикувано на 17.10.24 в 10:45

Адреналин, красиви гледки и среща с историята - скално катерене в долината на река Русенски Лом

Скалните венци, надвесени над река Русенски Лом и нейните притоци Бели, Черни и Мали Лом са магнит за природолюбители и търсачи на висок адреналин. Целият район е известен като Поломието или „Планина под равнината“. В течение на хилядолетията тук реките..

публикувано на 09.10.24 в 11:05

София за начинаещи – безплатни съботни обиколки ни потапят в многоликия чар на столицата

“София за начинаещи в 55 стъпки” – така се нарича туристическата обиколка на българската столица, организирана от Общинското предприятие „Туризъм“ (Visit Sofia). Безплатният пешеходен тур е подходящ за хора от всички възрасти, продължава 1 час и 45..

публикувано на 05.10.24 в 07:15