Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Снимка: БГНЕС-архив

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност.

Три лифта (кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1, Витошко лале 2) ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона. За улеснение на колоездачите, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите. Старт на сезона дава традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro.

В аванс съобщаваме, че на 1 юли предстои 40-ото юбилейно издание на супер маратона Обиколката на Витоша (Витоша 100).


Още от категорията

Часовниковата кула - една от емблемите на Берковица

Берковица - опознайте това благословено "райче" на България

"А каква чудна природа тука. Каква красота в това непознато райче!"– така патриархът на българската литература  Иван Вазов описва първите си впечатления от старопланинския град Берковица, разположен в Северозападна България. Това е един от..

публикувано на 23.10.23 в 12:00

"На око" - българските кулинарни тайни през погледа на един американец

Американският автор Рори Милър, който от години живее в България, ще представи днес книгата си с кулинарни приключения на село "На око" в Бургас в клуб "Хаштаг".  Рори Милър от Master Chef и неговата кулинарна книга - "На око" Книгата е..

публикувано на 18.10.23 в 07:20

“Винен тур около Света” в курорта “Св.Св. Константин и Елена”

Обиколка на света на виното с чаша в ръка предлага фестивал, който ще се проведе днес в морския курорт “Св.Св. Константин и Елена”. Осмото издание на “Винен тур около Света” се организира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите в..

публикувано на 15.10.23 в 07:00