Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Снимка: БГНЕС-архив

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност.

Три лифта (кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1, Витошко лале 2) ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона. За улеснение на колоездачите, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите. Старт на сезона дава традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro.

В аванс съобщаваме, че на 1 юли предстои 40-ото юбилейно издание на супер маратона Обиколката на Витоша (Витоша 100).


Още от категорията

Медицински пункт дори на най-малките морски плажове

Най-малките плажове на морето с дължина до 200 м ще трябва да разполагат с медицински пункт или подвижен реанимационен екип, предвижда проект на наредба за водноспасителната дейност. Стопаните им ще бъдат длъжни да осигурят и транспорт за медиците от..

публикувано на 20.01.24 в 11:59

Добри перспективи за ски сезона… стига снегът да се задържи!

Ски сезонът се очертава като успешен, единодушни са работещите в бранша. Снежната зима, поне засега, дава основание за оптимизъм, както и ходът на резервациите в курортите ни. На практика, двата военни конфликта - в Украйна и в Израел, нямат..

публикувано на 17.01.24 в 10:15

Подготвят дните на отворени врати във винарните по „Долината на Струма”

На 17 и 18 февруари т.г., след празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан , избите от поречието на Струма ще отварят врати за посетители, съобщава БТА. Всяка изба ще е със свободен достъп и ще предлага безплатна дегустация и програма за гостите. Те..

публикувано на 17.01.24 в 05:25