Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Усмихни се" – винаги има защо!

Снимка: стопкадър

Още с появата си в първото музикално реалити шоу в България "Стар Академи" през 2005 г., Вяра Панталеева прикова вниманието ни не само с мощния си глас, но и с убедителната емоция, която влага във всяко свое изпълнение. Избрала пътя на независим артист, оттогава тя има вече 20 самостоятелни песни, най-новата от които – точно двадесета поред – е "Усмихни се". Както и в повечето предишни сингли, автор на музиката, текста и аранжимента е нейният съпруг – Чавдар Цолов. Винаги процесът по създаване на нова песен започва с разговор – Вяра описва на Чавдар с каква тематика иска да бъде песента, какво да е посланието. Конкретно за "Усмихни се" певицата разказва:

"Усмихни се" – посланието е много ясно. Въпреки всичко – защото все по-малко поводи имаме да се усмихваме. Това не означава, че нямайки поводи, ние трябва да спираме да опитваме да ги създаваме. И да започнем от малките неща – да фокусираме погледа си и да го насочим към онези малки ежедневни неща, които могат да ни накарат да се радваме. Защото мисля, че прекалено много в последните години преобърнахме фокуса си и започнахме да търсим, да очакваме и да искаме само някакви грандиозни неща. И някъде там се загубва радостта и удоволствието от ежедневието на малките неща и малките радости."

С "Усмихни се" Вяра се придържа към звученето на нейния VINTAGE проект. Песента е трябвало да бъде реализирана с него още преди месеци, когато Вяра Панталеева кани Пейо Филипов да се присъедини със своя тромпет. Но вместо участието на целия бенд, накрая се получава така, че само Пейо записва тромпетите като гост музикант. Вяра и Чавдар му предлагат да присъства и в заснемането на видеото към песента, с която ни призовават – усмихни се, винаги има защо!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05